Skip to main content

Vrijdag 25 november is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. In het kader hiervan organiseert Me & Society in samenwerking met diverse andere partijen van 21 tot en met 27 november de activiteitenweek Stop Geweld Tegen Vrouwen. Je bent van harte welkom om langs te komen tijdens één of meerdere van de activiteiten, zoals theater, dialoog, muziek en meer. De toegang is vrij.

Maandag 21 wordt de activiteitenweek om 10 uur geopend met de fototentoonstelling van Karin Oppelland.

Kick-off campagne Orange the World

25 november is het Orange the world-dag, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Op deze dag kleurt onze stad oranje, want ook in Rotterdam zijn er helaas te veel verhalen vol pijn en te veel verhalen met een dodelijke afloop. Op Orange the world-dag en de daaropvolgende dagen tot 10 december (de Internationale dag voor de rechten van de mens) wordt er – door middel van diverse activiteiten in Rotterdam – aandacht gevraagd voor dit grote maatschappelijke probleem.

Het officiële startsein van de campagne is op donderdag 25 november om 18.00 uur op het Schouwburgplein. De grote UN Women vlag wordt dan gehesen. Het belooft een bijzondere avond te worden. Voel je je betrokken en ben je in de buurt van het Schouwburgplein? Ga dan vooral even een kijkje nemen.

Waarom oranje?

De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad. Een nieuwe dag waarop we wakker worden en er geen geweld meer is tegen vrouwen. Met deelname aan Orange the World-day benadrukken we nog eens extra dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Vrouwen moeten zich in Rotterdam en overal vanzelfsprekend veilig voelen en weten dat er hulp is als zij dat nodig hebben.

En daar zijn we nog niet.

De verhalen van vrouwen die als gevolg van geweld lijden en zelfs vermoord worden, zijn helaas nog steeds actueel en urgent. We spreken dan over femicide: moord op vrouwen, omdat ze vrouw zijn. We pakken dit alleen aan als we gezamenlijk een vuist maken en onze krachten bundelen.

Op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/orange-the-world/ vind je een actueel overzicht van alle activiteiten die vandaag en in de komende dagen tot 10 december (de Internationale dag voor de rechten van de mens) worden georganiseerd.