Kunnen wij iets voor u betekenen? Heeft u een idee voor een samenwerkingsrelatie? Wilt u één (of meerdere) projecten van ons ondersteunen? Neem dan contact met ons op!

Stichting ‘me & society’
Gebouw De Heuvel
Grote Kerkplein 5
3011 GC Rotterdam

T: 010 786 98 05
F: 084 830 8418
E: info@meandsociety.com

Postadres:
Gebouw De Heuvel
Grote Kerkplein 5
3011 GC Rotterdam
KvK: 55344798

Routebeschrijving
Met openbaar vervoer: Gebouw De Heuvel staat midden in het centrum van Rotterdam op 5 minuten loopafstand van metrostation Beurs. Plan je reis op www.9292.nl.

Volg ons

Een jonge moslima is verliefd op een joodse jongen, terwijl ze uitgehuwelijkt dreigt te worden aan een Turkse neef. Neef ziet het wel zitten, omdat de vrouw hem kan helpen aan een positie in de zaak van de ouders van de vrouw.

De vrouw accepteert dat zij niet de opvolgster zal kunnen zijn, maar wil alleen uit liefde trouwen. Met de Joodse jongen dus, die op zijn beurt radeloos is.

De neef laat duidelijk zien hoe weinig hij zich aantrekt van zijn aanstaande bruid. Hij is uitsluitend uit op een gemakkelijk leventje waarin hij nauwelijks hoeft te werken. Het einde is open.

🔵Confrontatietheater Kiezpijn is inmiddels al honderden keren op Rotterdamse (V)MBO scholen opgevoerd. Tijdens de voorstellingen vertellen acteurs verhalen van jongeren die klem zijn komen te zitten tussen hun traditionele opvoeding en hun ervaringen in de huidige samenleving.

Het zijn samengestelde en indrukwekkende verhalen, zoals het voorbeeld hierboven. Ze zijn allemaal gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Leerlingen reageren hier vervolgens op in een interactieve dialoog.

Wil je meer weten over Kiezpijn? Neem dan contact op met Roos via r.khelawan@meandsociety.com of stuur ons een PM. 🔵
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Stichting Me and Society

👥Wil je met ons samenwerken?👥

✔️Om onze projecten succesvol tot uitvoering te brengen, werken we samen met tientallen andere (Rotterdamse) organisaties. Ook werken we samen met zakelijke partners, waarmee we dankzij financiële steun kunnen werken aan agendering en specifieke projecten.

✔️Wat doen onze samenwerkingspartners?
Onze partners ondersteunen ons onder meer in locatievoorziening. Naast onze eigen locatie in het centrum, gebruiken we namelijk vele andere locaties door heel Rotterdam voor onze projectuitvoering. Dit kan gaan om ruimtes voor onze theaterstukken, voorlichtingen en taallessen.

✔️Ook worden we door samenwerkingspartners ondersteund op het gebied van PR. Dit gaat dan bijvoorbeeld om het werven van deelnemers voor de verschillende projecten.

✔️Hiernaast overleggen we ook vaak met onze partners in netwerkoverleggen waarin we elkaar over de uitvoering van projecten vertellen, elkaar adviseren en van elkaar leren.

✔️ Tot slot hebben we ook kennispartners en voeren we gezamenlijk met partners projecten uit.

🔵Wil je graag meer informatie? Check dan de link in onze bio!
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

6 dagen geleden

Stichting Me and Society

In het Oude Noorden hebben we een taalgroep uitsluitend voor mannen. Waarom hebben we hiervoor gekozen? ✍️

Over het algemeen is het meerendeel van onze deelnemers vrouw. Als je als man tussen 8 vrouwen zit, is de dynamiek toch anders dan wanneer je met alleen maar mannen in een groep zit. Net zoals wij vaak groepen uitsluitend voor vrouwen hebben gehad, wilden wij dit jaar ook mannen deze gelegenheid geven.

Met de 'veiligheid' van alleen mannen, komen vaak toch andere gesprekken naar voren. Ook de docent in deze groep is man. In deze samenstelling zijn de afgelopen weken al mooie en persoonlijke verhalen gedeeld in de groep💙

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Waar zou jouw voorkeur naar uit gaan als je zou meedoen? Naar een gemengde groep of een groep met alleen mannen of vrouwen?
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Stichting Me and Society

👥”Mijn ouders zijn uitgehuwelijkt. Zij hadden geen keus. Mijn ouders zijn nu gescheiden. Dit was heel moeilijk. Mijn vader had wel een keus. Mijn moeder was nooit echt gelukkig. Hij was geen slechte man maar ze heeft nooit van hem gehouden. Ze hebben drie kinderen gekregen. Ze zullen voor mij nooit een partner kiezen, ik ben te vastberaden.’

👥Gedwongen trouwen met een onbekende. In veel landen en culturen is dit de normaalste zaak van de wereld. De bruid en bruidegom hebben geen keuze, ze moeten de wens van hun ouders volgen.

👥In Nederland is uithuwelijking of huwelijksdwang echter strafbaar. Daders kunnen zelfs 2 jaar gevangenisstraf krijgen. Heeft een Nederlander iemand in het buitenland gedwongen tot een huwelijk? Dan is ook vervolging in Nederland mogelijk. Ook als huwelijksdwang in dat andere land niet strafbaar is.

👥Met Kiezpijn proberen wij bewustwording te creëren omtrent dit taboe onderwerp. Hoe denk jij over uithuwelijking?
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook