Kunnen wij iets voor u betekenen? Heeft u een idee voor een samenwerkingsrelatie? Wilt u één (of meerdere) projecten van ons ondersteunen? Neem dan contact met ons op!

Stichting ‘me & society’
Gebouw De Heuvel
Grote Kerkplein 5
3011 GC Rotterdam

T: 010 786 98 05
F: 084 830 8418
E: info@meandsociety.com

Postadres:
Gebouw De Heuvel
Grote Kerkplein 5
3011 GC Rotterdam
KvK: 55344798

Routebeschrijving
Met openbaar vervoer: Gebouw De Heuvel staat midden in het centrum van Rotterdam op 5 minuten loopafstand van metrostation Beurs. Plan je reis op www.9292.nl.

Volg ons

10 uren geleden

Stichting Me and Society

✅De laatste maand van 2020 is alweer aangebroken. Bij ons staat december meestal in het teken van het afronden van projecten.

✏️Deze, en volgende week vinden onze laatste taallessen van het jaar plaats. Onze cursisten zullen het taaltraject afsluiten met het maken van een toets. Hiermee gaan we kijken hoeveel vooruitgang ze hebben geboekt.

📈Wat meten wij met deze toets? Wij kijken uiteraard hoeveel vooruitgang er is geboekt op het gebied van de Nederlandse taal. Hiernaast meten we ook of de cursisten meer kennis hebben opgedaan omtrent onze thema's; gezondheid, ouderbetrokkenheid, werk en digitale vaardigheden.
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

5 dagen geleden

Stichting Me and Society

🔵 Sandy (17) heeft behoefte aan een steuntje in de rug. ‘Ik heb er zeker vijf jaar over gedaan om openlijk uit te komen voor mijn geaardheid. In mijn klas vinden leerlingen lesbiennes maar gek. En mijn vader vindt het ook maar niks.

🔵Op een gegeven moment ben ik op voetbal gegaan. Ik kwam terecht in een ploeg waar meer meisjes lesbisch zijn. Zij werden een voorbeeld voor mij. Van hen heb ik geleerd hoe je er het beste mee om kunt gaan.

🔵 Mijn vader zegt nu dat het oké is, maar ik merk aan hem dat hij het moeilijk vindt. Het liefst zag hij mij met een leuke jongen thuiskomen.’

🔵Homoseksualiteit is een thema dat tijdens Kiezpijn veelvuldig is besproken en dat heel veel losmaakt onder de leerlingen. De meningen gaan alle kanten op, de misverstanden zijn legio en de uitspraken zijn soms spijkerhard.
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

6 dagen geleden

Stichting Me and Society

•Het is vandaag de Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen. Wereldwijd, wordt op 25 november onder de naam Orange the World actie gevoerd.

•Meer dan 200 bekende gebouwen en objecten in Nederland worden vandaag in de oranje schijnwerpers gezet🔸

De kleur staat voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen. Zo zullen onder meer het Utrechtse stadhuis, het grootste hunebed van Drenthe en de zendmast in Alphen aan de Rijn vanavond oranje kleuren.

De Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen wordt gevolgd door de 16 Days of Action. Inmiddels vinden in meer dan 90 landen wereldwijd acties plaats in deze periode, onder de paraplu van de Orange the World campagne. Van tentoonstellingen tot demonstraties en van debatten tot sporttoernooien.

🌐Op de website orangetheworld.nl worden acties die plaatsvinden in Nederland rond de 16 Days of Action bijeengebracht en gepromoot bij publiek en pers.
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Stichting Me and Society

‘Je moet gewoon jezelf kunnen zijn’

🔵Helaas zijn veel van onze Kiezpijn voorstellingen afgezegd vanwege Corona. Toch ligt het niet helemaal stil. Zo waren we vorige week op de Accent Centrum Praktijkschool. Een greep uit de intrigerende gesprekken🔵:

"Vind je jezelf hoog ofzo? Zij valt niet onder jouw hoogheid. Jij hebt niks te zeggen over je zusje."

"Dus jij zou trouwen met een man die geen maagd is? Tuurlijk hij heeft toch een lul dus hij is sowieso geen maagd meer."

"Mijn moeder zou zich niet kunnen voorstellen dat ik homo ben. Ik ben haar enigste zoon. Zij zou niet weten hoe ze moet reageren."

"Als ik met een homo in de douche sta.. Dat is anders dan als m’n zusje in de douche staat met een lesbi."

"Als ik zou weten dat ik voor de rest van mijn leven gelukkig zou zijn met die jongen. Dan zou ik voor die jongen kiezen en niet voor mijn ouders."

"Als ik het me zo realiseer is het best wel moeilijk. Ik zou eerst in gesprek gaan. Als mijn zoon weggaat, voelt het alsof ik hem achterlaat. Als hij thuis blijft wonen moet ik accepteren dat hij homo is."
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook