Kunnen wij iets voor u betekenen? Heeft u een idee voor een samenwerkingsrelatie? Wilt u één (of meerdere) projecten van ons ondersteunen? Neem dan contact met ons op!

Stichting ‘me & society’
Gebouw De Heuvel
Grote Kerkplein 5
3011 GC Rotterdam

T: 010 786 98 05
F: 084 830 8418
E: info@meandsociety.com

Postadres:
Gebouw De Heuvel
Grote Kerkplein 5
3011 GC Rotterdam
KvK: 55344798

Routebeschrijving
Met openbaar vervoer: Gebouw De Heuvel staat midden in het centrum van Rotterdam op 5 minuten loopafstand van metrostation Beurs. Plan je reis op www.9292.nl.

Volg ons

🔹Meisjesbesnijdenis een taboe?🔹

Wereldwijd zijn meer dan 200 miljoen meisjes en vrouwen besneden. Besnijdenis komt voor in 30 landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Meer dan 44 miljoen van deze vrouwen zijn besneden voordat ze 15 zijn geworden.
De procedure heeft geen enkel gezondheidsvoordeel voor meisjes en vrouwen. Het is een schending van de mensenrechten van vrouwen. Meisjesbesnijdenis kan ernstige lichamelijke, psychische en seksuele problemen veroorzaken op zowel korte als lange termijn.

Het thema meisjesbesnijdenis is vaak onbespreekbaar bij jongeren en jongvolwassenen, vanwege de culturele verschillen, maar ook door schaamte, angst, vooroordelen of onwetendheid.

Het is daarom belangrijk dat dit thema bij deze doelgroep op een veilige en speelse manier bespreekbaar wordt gemaakt. Dit, tezamen met het creëren van bewustwording en het bieden van nazorg, doen wij binnen ons theaterstuk 'Hechting'.

Wil je meer weten over Hechting? Stuur dan een e-mail naar e.hamberg@meandsociety.com.
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Stichting Me and Society

🔹Vindt uithuwelijking in Nederland plaatst? Ja!

Als het over uithuwelijking gaat, denken mensen al snel aan landen in het Midden Oosten of Azië. Velen zijn zich er niet van bewust dat het ook in Nederland plaatsvindt.

🔹Neem maar eens een kijkje achter de schermen van Jehova’s getuigen, ga eens naar Staphorst.

Binnen families met een Roma achtergrond bereiken meisjes een huwbare leeftijd zodra zij in de puberteit komen. Het is heel gebruikelijk dat meisjes al op jonge leeftijd (14-16 jaar) door uithuwelijking trouwen.

🔹Uithuwelijking vindt vooral binnen de eigen gemeenschap plaats (in Nederland en daarbuiten). Een huwelijk wordt volgens de eigen gebruiken voltrokken, en niet naar het (Nederlandse) recht.

Minderjarige meisjes uit Nederland verdwijnen op deze manier nogal eens naar het buitenland. Andersom gebeurt het ook: dan duiken minderjarige meisjes uit het buitenland in Nederland op.

🔹Wat is jouw mening over uithuwelijking? Denk jij dat een gearrangeerd huwelijk net zo liefdevol kan zijn als een huwelijk uit vrije keuze?
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Stichting Me and Society

Yeah we gaan weer van start met onze taallessen 🥳

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Onze subsidieaanvraag is vorige week goedgekeurd. Dit betekent dat we alweer druk bezig zijn met het inplannen van de taallessen. Een planning maken is een beetje lastig onder de lockdown omstandigheden, maar we blijven positief!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We hebben ruimte voor 60 deelnemers en we bieden zowel fysieke als online lessen aan 🙋🏼‍♀️

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Meer info over dagen, tijdstippen en locaties volgt snel!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb je al interesse? Of ken je iemand die interesse heeft? Neem dan contact op met Berdien via b.muller@meandsociety.com.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook

1 maand geleden

Stichting Me and Society

🔹Internationale dag van de migrant🔹

‼️De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Migranten' (International Migrants Day). Deze dag wordt gevierd door informatie te verspreiden over mensenrechten en fundamentele vrijheden van migranten, ervaringen van migranten te delen, en acties uit te zetten die de bescherming en ondersteuning van migranten stimuleren. Ook wordt er stilgestaan bij de bijdragen die migranten leveren aan de economieën en het welzijn van de gast- en thuislanden.
... Bekijk meeBekijk minder

Bekijk op Facebook