Skip to main content

Corona heeft veel impact op iedereen en ook ons project. Dit merkten we helemaal de afgelopen weken, toen bleek dat Elsbeth, onze projectleider van Connect, zelf besmet bleek met het virus. Gelukkig heeft ze milde klachten gehad en is ze inmiddels weer opgeknapt.

Ondanks alle uitdagingen die we ondervinden door het virus blijven we positief en blijven we ons inzetten dit project succesvol te laten verlopen.

De sleutelpersonen van de vluchtelingenorganisaties die deelnemen aan ons project “Connect: het Rotterdamse Netwerk Vluchtelingen” zijn er om de mensen uit hun gemeenschap te helpen bij hun maatschappelijke integratie en zelfredzaamheid. In het project wordt veel tijd besteed aan de deskundigheidsbevordering van de sleutelpersonen, zodat zij goed op de hoogte zijn van de sociale kaart van Rotterdam en zo de juiste ondersteuning kunnen bieden.

Een groot deel van de ondersteuning die de sleutelpersonen de afgelopen tijd hebben geboden aan hun achterban is – zoals te verwachten valt – op het gebied van Corona. Naast het regelen van boodschappenhulp en hulp bij aanvragen van bijvoorbeeld een test, besteden ze veel tijd aan het proactief informeren over de situatie en de nieuwe maatregelen. Dit is vanwege een taalbarrière en hierdoor soms beperkte informatie vaak niet makkelijk. Gelukkig zijn er veel initiatieven om de informatie over de maatregelen in simpele, duidelijke taal over te brengen.

Connect: Het Rotterdamse Netwerk Vluchtelingen

Wij zijn er om Rotterdammers met een vluchtelingenachtergrond te helpen, met alle vragen die ze kunnen hebben. Onze vrijwilligers kunnen helpen bij:
• Doorverwijzing en begeleiding van mensen met een vluchtelingenachtergrond
• Uitleg over de Corona-maatregelen in eigen taal (Arabisch, Koerdisch, Tigrinya, Somalisch)
• Advies over of contact met algemene instellingen in Rotterdam

Deelnemende vluchtelingenorganisaties: Stichting Asiya, Stichting African United Women, Jemenitische Nederlandse Vriendschapsvereniging, Koerdische Vereniging Midia Rotterdam, Stichting Maanta, Soedanese Vereniging Gemeenschap Rijnmond, Stichting Hiwan.