Skip to main content

Black Out is een tweeledig project, enerzijds bestaande uit een interactieve theatervoorstelling en anderzijds bestaande uit stadswandelingen met aansluitend dialogen.

Interactief theater

In de interactieve theatervoorstelling willen we racisme en discriminatie in relatie tot het koloniale verleden en slavernij aankaarten onder jongeren. De theatervoorstellingen starten vanaf september ’21. Deze voorstellingen worden gehouden op Rotterdamse middelbare scholen en in de huizen van de wijk. Aansluitend wordt met de toeschouwers in dialoog gegaan over de aangekaarte onderwerpen.

Walk & Talk

5 verschillende routes
2,5 km of 5 km
Wandelingen in duo’s, met een bekende of onbekende
Aansluitend een dialoog met een hapje en drankje

Ontdek een ander verleden van Rotterdam en ga hierover met mede-Rotterdammers in gesprek. Ontmoet andere Rotterdammers en leer elkaars verleden en verhaal kennen. Ervaar welke waarden jullie gemeenschappelijk hebben. Bespreek met elkaar de kernvragen: “Wat betekent
het voor jou om vandaag de dag Rotterdammer te zijn?” en “Hoe ga jij om met de diversiteit in onze stad?”

Voor alle Rotterdammers, oud en nieuw. Ook niet-Rotterdammers zijn welkom!

Je kunt je alleen opgeven voor een wandeling of met meerdere personen. De verschillende routes worden in duo’s gelopen. Ook is het mogelijk om met een groep een wandeling in te plannen op een andere datum. Neem gerust contact met ons op om dit te bespreken.

Data en tijden

Oktober: Vrijdag 29 oktober
November: Vrijdag 5 november | Zaterdag 6 november | Vrijdag 12 november | Zaterdag 13 november | Dinsdag 16 november | Donderdag 25 november
December: Donderdag 2 december

De wandelingen starten om 15.00 uur. De aansluitende dialogen starten om 16.30 uur. Om 17.30 uur sluiten we af.

Wit u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Elsbeth Hamberg via 06-47522562 of via e.hamberg@meandsociety.com.