Skip to main content

Het hele jaar door hebben we vrijwilligers nodig voor diverse projecten. Als vrijwilliger help je ons bijvoorbeeld met onze projecten omtrent taaleducatie voor migranten, maar je kan ook helpen bij de ondersteuning van de organisatie zelf. Wij bieden professionele begeleiding en coaching voor onze vrijwilligers, want wij willen graag samen (door)groeien.

Je krijgt bij ons de ruimte om je kennis te benutten, nieuwe ervaringen op te doen en je CV te verrijken. Gezien de duur van onze projecten, vinden wij het fijn om langdurige samenwerkingen aan te gaan en een band met jou op te bouwen. Wil je graag eenmalig voor een korte periode meehelpen? Dat kan natuurlijk ook!

FAQ

Hoeveel tijd kost vrijwilligerswerk?

Dat bepaal je zelf. Je kunt eenmalig, af en toe, of regelmatig iets doen. Sommige functies lenen zich prima voor eenmalige inzet (helpen bij evenementen bijvoorbeeld), andere vragen om regelmatiger betrokkenheid (zoals begeleiding van deelnemers aan het taaltraject).

Wat krijg je ervoor terug?

  • Gratis trainingen.
  • Volop mogelijkheden om eigen initiatieven te ontwikkelen.
  • Inspirerende, zinvolle en vooral leuke ervaringen.
  • Waardevolle nieuwe contacten en ervaringen.
  • Een mooie toevoeging op je cv.
  • Een vergoeding van 5 euro per uur.

Ben ik verzekerd tijdens mijn vrijwilligerswerk?

Wij doen ons uiterste best om activiteiten en werkzaamheden zo plezierig en prettig mogelijk te laten verlopen. Helaas kan er toch altijd iets mis gaan tijdens je werkzaamheden als vrijwilliger. Hiervoor sluiten wij een diverse verzekeringen af voor onze vrijwilligers.

Hoe word ik vrijwilliger?

Je kan een e-mail sturen naar info@meandsociety.com of telefonisch contact opnemen via 010-786 98 05. Wij staan je graag te woord over alle mogelijkheden die je hebt.

Krijg ik een reiskostenvergoeding?

Vergoedingen voor reiskosten zijn per werkzaamheden verschillend. Zo krijg je voor organisatorisch vrijwilligerswerk een reiskostenvergoeding en krijg je als vrijwilliger van ons taalproject een reistijdvergoeding.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden?

Taalvrijwilliger Ineke: Door het enthousiasme van de dames waren onze bijeenkomsten gezellig. Ik heb zelf ook het nodige geleerd over Iran, waar ze beiden vandaan kwamen. Daarnaast is het verrijkend om te spreken met vrouwen voor wie het leven tot dusver niet altijd even gemakkelijk is geweest.

Taalvrijwilliger Fariha: “Mijn deelnemer en ik zijn beiden van dezelfde leeftijd. We zijn beiden gevlucht en hebben geen man meer. We hebben dus veel gemeen. Ik woon zelf al 18 jaar in Nederland en weet uit ervaring tegen welke problemen je aanloopt en hierdoor kan ik haar heel gericht adviseren. Ik heb haar geholpen bij het maken van telefonische afspraken met het ziekenhuis en haar verteld welke papieren je dan bij de hand moet hebben, maar ook uitgelegd hoe het werkt met de Belastingdienst. Ze vond het eerst ongemakkelijk om telefoongesprekken met mij te oefenen, maar dit ging steeds beter. Ze heeft het financieel zwaar met een uitkering en kinderen. Ik heb haar gewezen op aanbiedingen in folders en ook zijn we bijvoorbeeld samen naar de supermarkt gegaan, zodat ik haar kon uitleggen hoe ze goedkoop boodschappen kan halen.”

Taalvrijwilliger Sharmilla: “Wij hebben veel gewerkt met het materiaal van Me & Society en hebben hierbij de lijn van de lessen aangehouden. Zo hebben we dus alle modules behandeld en hierbij hebben we veel geoefend met grammatica en het voeren van gesprekken.”