Skip to main content

Na maanden van thuisonderwijs zijn de scholen weer geopend. Nog lang niet zoals we gewend zijn, maar de leerlingen mogen weer komen. Naast het inhalen van lessen en bijspijkeren van kennis is het minstens zo belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan. Gesprekken over de afgelopen tijd, over je gevoelens, over eenzaamheid, maar ook over de toekomst.

Hoe zie jij je toekomst voor je? Welke plannen heb je en welke keuzes kun/wil je maken? Juist nu, in deze nog steeds onzekere tijden, is het belangrijk om hier met jongeren over te praten, om naar ze te luisteren, om ze een uitlaatklep te geven die ze thuis misschien wel gemist hebben.

Onze workshop ‘Vision of their Future’ biedt op een bijzondere manier te mogelijkheid om met jongeren in gesprek te gaan over hoe zij hun toekomst zien. Aan de hand van foto’s wordt met de jongeren gesproken over hoe zij hun toekomst zien en of ze deze zelf kunnen beïnvloeden. Welke rol spelen je thuissituatie, je afkomst, tradities en je vrienden in de keuzes die jij maakt?

Onze collega’s Rashida en Denis gaan met de jongeren in gesprek hierover en dagen ze vervolgens uit om hun eigen toekomst te visualiseren op een creatieve wijze.

De scholen waar wij deze workshop de afgelopen jaren hebben aangeboden waren altijd erg enthousiast.

De docenten benoemen de workshop als een veilige manier voor de leerlingen om met hun toekomst bezig te zijn, de leerlingen luisteren naar elkaar en krijgen zelfvertrouwen en energie.

Wij bieden de workshop ‘Vision of their Future’ kosteloos aan op Rotterdamse VO, (V)MBO en HBO scholen.
Wilt u meer informatie over de workshop of wilt u deze op uw school aanbieden? Neem dan contact op met Elsbeth Hamberg via e.hamberg@meandsociety.com.