Skip to main content

“De deur ging open en er kwam een vrouw binnen die ik niet kende. Ze legde de tas neer, kleedde me uit, pakte een mes …. en begon van onder te snijden.”

Dit is een zin uit onze theatervoorstelling Hechting waarin we het thema vrouwelijke genitale verminking (VGV) bespreekbaar willen maken.

Deze voorstelling is vorig jaar verfilmd en gisteren op 10 maart waren we in het Bibliotheektheater om de lancering van deze film te vieren.

Ook besteedde EditieNL aandacht aan onze lancering!!

Het was een heel bijzondere middag. De film werd heel enthousiast ontvangen door de aanwezigen en er zijn mooie gesprekken gevoerd.

Voor onze sleutelpersonen was dit een mooie mijlpaal. Rukio en Sahra, die beide spelen in zowel de theatervoorstelling als de film, strijden al meer dan de helft van hun leven tegen VGV. Zij willen alle middelen gebruiken om de schadelijke traditie van VGV uit te bannen, preventie bieden en het taboe doorbreken door erover te praten.

Wij zijn er heel trots op dat wij deze mooie vrouwen kunnen helpen in hun strijd, door middel van onze theatervoorstelling en nu ook film Hechting.

Bij deze willen we onze waardering uitspreken naar iedereen die de film mede mogelijk heeft gemaakt! Jullie hebben geweldig werk geleverd.

De film Hechting kan, net als de theatervoorstelling, ingezet worden om VGV bespreekbaar te maken voor scholieren, studenten en professionals.

Waar we bij de voorstelling gebonden zijn aan regio Rotterdam en regio Haaglanden, kan de film landelijk ingezet worden.

Heeft u interesse en/of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Elsbeth Hamberg via e.hamberg@meandsociety.com.