Black Out – Interactief theater

Black Out is een theatervoorstelling en dialoog van Stichting Me & Society.

De naam Black Out refereert naar het ’tijdelijke verlies van bewustzijn’ van de leden van de samenleving over een periode in de Nederlandse geschiedenis, namelijk het koloniale verleden. In het Nederlandse onderwijs wordt erg weinig aandacht besteed aan deze periode. Tevens roept Black Out figuurlijk de associatie op met de sociale uitsluiting van mensen met een donkere huidskleur.

Beide betekenissen komen terug in de theatervoorstelling Black Out, waarbij de acteurs hun ervaringen met racisme en discriminatie vertellen en de link leggen met het koloniale verleden en de slavernij.

Confrontatietheater

In de confrontatietheatervoorstelling ‘Black Out’ neemt stichting Me & Society je mee in de thema’s racisme en discriminatie en legt daarbij de link naar het koloniale en slavernijverleden. De waargebeurde verhalen die verteld worden, zijn confronterend en zetten je aan tot nadenken. Wat zou jij doen in die situatie? Hoe kijk jij naar de ander, zie je de ander echt? 

In de interactieve theatervoorstelling willen we racisme en discriminatie in relatie tot het koloniale verleden en slavernij aankaarten onder jongeren.

De voorstellingen worden gehouden voor zowel Rotterdamse (V)MBO scholieren als voor professionals. Aansluitend wordt met de toeschouwers in dialoog gegaan over de aangekaarte onderwerpen. Dit wordt gedaan door een professionele gespreksleider.

Wit u meer informatie? Neemt u dan contact op met Elsbeth Hamberg via 06-47522562 of via e.hamberg@meandsociety.com.