Skip to main content

In het project Vision of their Future, dat door de gemeente Rotterdam gefinancierd is, hebben 12 jonge vrouwen ontdekt welke keuzes zij hebben voor de toekomst en of ze deze zelf kunnen en mogen maken. Welke invloeden, zoals thuissituatie, traditie en vrienden, spelen er die hun keuzes kunnen beïnvloeden? Hoe kunnen de meiden zich empoweren om erachter te komen wat zij zelf willen?

De Fotovakschool Rotterdam heeft de meiden begin dit jaar een fotografiecursus aangeboden. Zij hebben geleerd hoe zij hun verhaal kunnen vertellen door het gebruik van beelden. Hiernaast heeft een empowermenttraining ze geholpen om hun ambities te visualiseren. Het resultaat is een prachtige en inspirerende fototentoonstelling die uitbeeldt hoe de jonge vrouwen hun toekomst zien. De 24 foto’s illustreren keuzevrijheid en zelfbeschikking.

De komende maanden zal de fototentoonstelling te bezichtigen zijn in diverse Rotterdamse bibliotheken. Parallel aan de tentoonstelling nodigt stichting me & society scholen uit om langs te komen. Niet alleen om de foto’s te bekijken, maar ook om de discussie rondom keuzevrijheid en zelfbeschikking bespreekbaar te maken en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Bibliotheek Charlois zal het startsein geven voor onze reizende fototentoonstelling. De tentoonstelling is daar te bezichtigen van 8 september tot en met 29 september. Hierna gaat de tentoonstelling door naar Bibliotheek Delfshaven van 6 oktober tot en met 6 november. Tot slot zijn de foto’s te bezichtigen in Bibliotheek Hoogvliet van 6 november tot en met 30 november.

Bent u geïnteresseerd om langs te komen met leerlingen, studenten of een groep jongeren of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Berdien Muller via info@meandsociety.com of via 06-51995807.