Skip to main content

Met onze Nederlandse taalcursussen wil Stichting Me & Society Rotterdamse migranten helpen hun taalvaardigheden te verbeteren. Dit doen wij door wekelijkse online groepslessen met persoonlijke begeleiding door taalvrijwilligers te combineren. In ons taaltraject wordt de focus gelegd op thema’s zoals gezondheid, werk, ouderbetrokkenheid en administratie & financiën.

In september starten wij weer met nieuwe taalgroepen. Hiervoor zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team van enthousiaste taalvrijwilligers. Heb je interesse? Lees dan snel verder.

Opzet taalproject

In september starten wij weer met nieuwe taalgroepen. De taaltrajecten zullen geheel online via Zoom gaan plaatsvinden. Tevens gaan wij dit najaar voor het eerst werken met een online leeromgeving; de cursisten zullen hiermee op een intuïtieve en zeer persoonsgerichte manier hun taalniveau kunnen monitoren en verbeteren.

De cursisten krijgen wekelijks taalles in groepen van 5 á 6 deelnemers. Hiermee maken wij een onderscheid tussen A1 en A2 groepen. Naast de groepslessen krijgen de cursisten 1-op-1 taalbegeleiding van een taalvrijwilliger. Een aantal taalvrijwilligers kan tevens de taaldocent ondersteunen via aparte rooms in Zoom.

De 1-op-1 taalbegeleiding kan plaatsvinden op een locatie die je zelf mag overleggen met de cursist. Dit mag zowel fysiek, bijv. in de bibliotheek, als online via Zoom of Skype.

Als taalvrijwilliger kan je één of meerdere deelnemers begeleiden; dit hangt af van je eigen voorkeur en beschikbaarheid.

Wat ga je doen?

• Je verricht gedurende het traject 2 tot 4 uur p/w 1-op-1 taalactiviteiten met een deelnemer.
• Je ondersteunt (bij interesse) de taaldocent bij de taallessen.
• Je volgt een training en krijgt goede ondersteuning en begeleiding.
• Je legt nieuwe contacten.
• Je zet een stap verder in je persoonlijke ontwikkeling en competenties.
• Je ontvangt een vergoeding van €5,- per uur, met een max. van €150,- per maand.

Interesse of meer informatie?

Heb je interesse om taalvrijwilliger te worden? Of wil je meer informatie?

Stuur een WhatsApp (06-51995807) of e-mail (b.muller@meandsociety.com) naar mevrouw Berdien Muller.