Skip to main content

V A C A T U R E

Het werkveld van taaleducatie, laaggeletterdheid en basisvaardigheden is volop in beweging. Onze stichting helpt mensen met en zonder migratieachtergrond met het leren van de Nederlandse taal. Dit doen onze bevlogen taaldocenten in samenwerking met een ruime pool van taalvrijwilligers via een modern en toegankelijk digitaal platform. Het taalteam wordt aangestuurd door onze projectleider taal.

Omdat we nog meer mensen willen helpen en onze markt willen uitbreiden, zijn we op zoek naar een enthousiaste en ondernemende

Freelance Projectmedewerker Taal (12u/p.m.)

Als Projectmedewerker Taal ben jij het aanspreekpunt voor onze nieuwe klanten (bedrijven en maatschappelijke organisaties), die jij zelf gaat binnenhalen. Jij zorgt voor een maximale klanttevredenheid, omzet en zoekt continu naar mogelijkheden om ons klantenbestand te vergroten.

Je hebt oog voor kansen in de markt op het gebied van taalontwikkeling, basisvaardigheden en de preventie of aanpak van laaggeletterdheid. Hier ligt dan ook jouw kracht en hier haal je veel plezier en voldoening uit! Je hebt een netwerk binnen het sociaal domein, in het onderwijs en bij bibliotheken, werkgevers en gemeenten. Wij werken vanuit Rotterdam, maar heel Nederland mag jouw speelveld zijn.

Taken:

 • Uitbreiding van onze klantenkring, zowel in de non-profit sector als binnen de zakelijke, commerciële markt;
 • Samenwerking met nieuwe samenwerkingspartners onderzoeken en tot stand brengen;
 • Ontwikkeling van nieuwe taalprojecten, bijvoorbeeld rond digitale vaardigheden of richting specifieke doelgroepen waaronder ouders, werknemers en organisaties;
 • Ondersteuning van en samenwerking met de Projectleider Taal, zowel administratief als projectinhoudelijk.

Wie zijn wij?

Als echte Rotterdamse stichting zetten wij ons in voor onze stadsgenoten met een migratieachtergrond, onze jongeren en kwetsbare groepen die om diverse redenen moeilijkheden hebben om volwaardig te participeren in onze maatschappij en stad. Voor een nadere kennismaking met onze stichting verwijzen we je graag naar onze website (https://www.meandsociety.com). Naast de taalprojecten bieden we ook uiteenlopende interactieve theatervoorstellingen op scholen en bij bedrijven. Wij verwijzen je graag naar onze website voor een impressie van onze mooie projecten en activiteiten.

Ons kernteam wordt gevormd door een coördinator en twee projectleiders. Daarnaast bestaat ons team uit een productieleider, een projectontwikkelaar, drie taaldocenten, een pool van acteurs en tientallen (taal)vrijwilligers. Wij werken allemaal parttime en als zzp’er. Binnen onze stichting staan waarden als gelijkwaardigheid, wederzijds respect, solidariteit, sociale samenhang, culturele diversiteit, verbinding & dialoog, educatie en meerstemmigheid hoog in het vaandel.

Wie zoeken wij?

Kennis & ervaring

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring en netwerk binnen het sociaal domein;
 • Affiniteit met onze doelgroepen en de thema’s waarop wij werkzaam zijn;
 • Ambitieus en gedreven om kwaliteit te leveren aan onze klanten;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Jij als persoon

 • Een echte doorpakker en netwerker;
 • Iemand die goed zelfstandig werkt en snel dingen oppakt;
 • Een ondernemende mindset, kansen zien en commercieel inzicht;
 • Administratief sterk en houdt van gestructureerd werken;
 • Bij voorkeur woonachtig in Rotterdam of omstreken.

Als jij jezelf herkent in bovenstaand profiel, dan horen we heel graag van jou!

Wat bieden wij?

 • Een rol op ZZP basis voor 12 uur per maand. In eerste instantie voor een tijdsduur van 6 maanden. Haal je zakelijke klanten binnen? Dan gaan we heel graag een lange termijn samenwerking aan met meer uren per maand;
 • Een klein, hecht en fijn team;
 • Een werkplek in hartje Rotterdam aan het Grotekerkplein. Ons team werkt grotendeels vanuit huis, maar komt wel regelmatig samen op kantoor voor samenwerkdagen. Ons kantoor is echter te allen tijde beschikbaar voor jou;
 • Volop ruimte voor jouw ambities en ideeën.

Ben jij onze nieuwe Projectmedewerker Taal? Solliciteer!
Heb je eerst nog brandende vragen? Bel of Whatsapp dan met onze coördinator Monique Daal via +31643172132 of mail naar m.daal@meandsociety.com.

Hoe ziet het sollicitatieproces er vervolgens uit?
Net als dat jij aandacht hebt besteed aan ons en jouw sollicitatie, zo aandachtig zullen wij jouw sollicitatie behandelen. We laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken, weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren wij jou graag beter kennen en vertellen we je natuurlijk ook graag meer over Stichting Me & Society.