Skip to main content

Misschien heb je er weleens over nagedacht; vrijwilliger worden. Nu veel mensen thuis zitten, minder werken en/of gewoon meer tijd over hebben door de Corona crisis, zien we dat de interesse om vrijwilliger te worden toeneemt. Wij hebben veel aanmeldingen gehad van dames en heren die graag wat voor de maatschappij terug willen doen. Graag willen wij u hierbij dan ook vertellen wat het precies inhoudt om vrijwilliger te worden bij stichting me & society.

Het hele jaar door hebben we vrijwilligers nodig voor diverse projecten. Als vrijwilliger help je ons bijvoorbeeld met onze projecten omtrent taaleducatie voor migranten, maar je kan ook helpen bij de ondersteuning van de organisatie zelf. Wij bieden professionele begeleiding en coaching voor onze vrijwilligers, want wij willen graag samen (door)groeien.

Je krijgt bij ons de ruimte om je kennis te benutten, nieuwe ervaringen op te doen en je CV te verrijken. Gezien de duur van onze projecten, vinden wij het fijn om langdurige samenwerkingen aan te gaan en een band met jou op te bouwen. Wil je graag eenmalig voor een korte periode meehelpen? Dat kan natuurlijk ook!

We geven vaak antwoord op de meest gestelde vragen over vrijwilligerswerk.

Hoeveel tijd kost vrijwilligerswerk?
Dat bepaal je zelf. Je kunt eenmalig, af en toe, of regelmatig iets doen. Sommige functies lenen zich prima voor eenmalige inzet (helpen bij evenementen bijvoorbeeld), andere vragen om regelmatiger betrokkenheid (zoals begeleiding van deelnemers aan het taaltraject).

Wat krijg je ervoor terug?

  • Gratis trainingen.
  • Volop mogelijkheden om eigen initiatieven te ontwikkelen.
  • Inspirerende, zinvolle en vooral leuke ervaringen.
  • Waardevolle nieuwe contacten en ervaringen.
  • Een mooie toevoeging op je cv.
  • Een vergoeding van 5 euro per uur.

Ben ik verzekerd tijdens mijn vrijwilligerswerk?
Wij doen ons uiterste best om activiteiten en werkzaamheden zo plezierig en prettig mogelijk te laten verlopen. Helaas kan er toch altijd iets mis gaan tijdens je werkzaamheden als vrijwilliger. Hiervoor sluiten wij een diverse verzekeringen af voor onze vrijwilligers.

Krijg ik een reiskostenvergoeding?
Vergoedingen voor reiskosten zijn per werkzaamheden verschillend. Zo krijg je voor organisatorisch vrijwilligerswerk een reiskostenvergoeding en krijg je als vrijwilliger van ons taalproject een reistijdvergoeding.

Hoe word ik vrijwilliger?
Je kan een e-mail sturen naar info@meandsociety.com of telefonisch contact opnemen via 010-786 98 05. Wij staan je graag te woord over alle mogelijkheden die je hebt.