Skip to main content

Zaterdag 6 februari was het internationale Zero Tolerance Day, de dag van ‘zero tolerance’ tegen vrouwelijke genitale verminking. Op maandag 8 februari was er in het kader van die dag een landelijke bijeenkomst, georganiseerd door Platform 6/2, om meer bekendheid te geven aan het onderwerp. Deze dag stond in het teken van verhalen, verhalen van besneden vrouwen en de (zorg-)professionals die deze vrouwen zien.

Onze voorstelling ‘Hechting’ was één van de verhalen die op deze dag verteld werden. Heba, Sahra en Nona vertelden de verhalen van oma Illaamo, tante Nuura en Djamila, over hun besnijdenis en de moeilijke gevolgen hiervan.

Het publiek kon de voorstelling via livestream volgen en naderhand in gesprek gaan met de acteurs, onder begeleiding van onze productieleider Patricia.

 

De reacties waren heel positief:

* “Super goed gedaan wat ontzettend dapper van deze vrouwen!!!!!!!!”
* “Mooi, Grappig en verdrietig, dichtbij de realiteit. Woorden ook heel duidelijk gekozen.”
* “Diep respect voor wat jullie hiermee bereiken en doen!”
* “Bedankt, zo knap gedaan, kwam helemaal binnen.”

We zijn heel dankbaar dat wij onze voorstelling ‘Hechting’ op deze mooie bijeenkomst hebben mogen spelen. Heb je ook interesse om onze voorstelling in te zetten om het gesprek over vrouwelijke genitale verminking te starten en bewustwording hierover te creëren?

Kijk op de projectpagina van Hechting of neem contact op met onze projectleider Elsbeth Hamberg via e.hamberg@meandsociety.com