Skip to main content

Wij zijn volop bezig om het platform Samen Vooruit op Zuid leven in te blazen. Voor het platform zo succesvol mogelijk op te zetten, zijn we ter ondersteuning op zoek naar vrijwilligers en peer-to-peer coaches. Heeft u interesse? Leest u dan snel verder.

Binnen het platform Samen Vooruit op Zuid verbinden we wijkbewoners en organisaties op diverse vlakken met elkaar. Dit kan om praktische zaken gaan, zoals kleding, speelgoed, hulp bij financiële zaken en het invullen van papieren, maar ook om zaken die de psychische gesteldheid van de groep verbeteren, zoals het zoeken naar maatjes, contacten en het uitwisselen van praktische ervaringen.

Het verbindingsplatform Samen Vooruit op Zuid wil wijkbewoners in Pendrecht het gevoel van saamhorigheid en veiligheid (terug)geven. Zij staan er níet alleen voor. Ze kunnen terugvallen op elkaar en op de organisaties en aanbieders in de wijk. Het platform is er in het bijzonder voor ouders die leven en kinderen opvoeden in armoede.

Wij zijn op zoek naar:

Peer-to-peer coaches

Door de inzet van peer-to-peer coaching willen wij de doelgroep helpen hun (financiële) zelfredzaamheid en eigenwaarde te vergroten. De peer-to-peer coaches zijn zelf ervaringsdeskundigen en weten hoe het is om in armoede te leven en ook hoe zij hieruit kunnen komen. Zij zullen regelmatig contact hebben met de gezinnen die dit nodig hebben en hen voorzien van advies en een helpende hand. De hulp is alledaags en vriendschappelijk.

De komende maanden zullen wij een aantal peer-to-peer vrijwillige coaches werven en opleiden. De peer-to-peer coaching is gericht op financieel bewustzijn en budgetvaardigheden, maar ook op het omgaan met (financiële) stress en praktische tips om met weinig budget te leven en op te voeden.

Peer-to-peer werkwijzen hebben vooral meerwaarde bij het bereiken van groepen die zich niet uit zichzelf melden bij hulpverlenende instanties door gevoelens als schuld en schaamte, maar bijvoorbeeld ook door cultuurverschillen. De peer-to-peer coaching die wij voor ogen hebben, heeft als doel: activering, ondersteuning en educatie.

Vrijwilligers

Wij willen personen binnen de doelgroep vaardigheden en competenties bijbrengen, zodat zij actief als vrijwilligers kunnen bijdragen aan het activeren en onderhouden van het platform. Hiermee wordt bijgedragen aan zelfredzaamheid en administratieve vaardigheden, doordat de vrijwilligers ons ondersteunen in de organisatie, administratie en ook een vergoeding krijgen voor hun werk. De vrijwilligers houden ook een logboek bij over hun activiteiten. We willen een aantal ouders motiveren, trainen en begeleiden om zich klaar te stomen voor een vrijwilligersfunctie binnen dit project. Ook zullen we actief op zoek gaan naar kwaliteiten in de doelgroep die kunnen worden ingezet binnen het platform.

Aanmelden of meer informatie?

U kunt zich aanmelden via het contactformulier op deze website. Ook kunt u rechtstreeks mailen naar b.muller@meandsociety.com. Meer informatie over dit project kunt u ook vinden via de projectpagina van Samen Vooruit op Zuid.