Samen vooruit op Zuid

Het verbindingsplatform Samen Vooruit op Zuid wil wijkbewoners in Pendrecht het gevoel van saamhorigheid en veiligheid (terug)geven. Zij staan er níet alleen voor. Ze kunnen terugvallen op elkaar en op de organisaties en aanbieders in de wijk. Het platform is er in het bijzonder voor ouders die leven en kinderen opvoeden in armoede.

Verbinding

Wij willen wijkbewoners en organisaties op diverse vlakken onderling en kruislings met elkaar verbinden. Dit kan gaan om praktische zaken, zoals kleding, speelgoed, hulp bij financiële zaken en het invullen van papieren, maar ook om zaken die de psychische gesteldheid van de groep verbeteren, zoals het zoeken naar maatjes, contacten en het uitwisselen van praktische ervaringen.

Peer-to-peer coaching

Door de inzet van peer-to-peer coaching willen wij wijkbewoners helpen hun (financiële) zelfredzaamheid en eigenwaarde te vergroten. De peer-to-peer coaches zijn zelf ervaringsdeskundigen en weten hoe het is om in armoede te leven en ook hoe zij hieruit kunnen komen. Zij zullen regelmatig contact hebben met gezinnen die dit nodig hebben en hen voorzien van een vriendelijke helpende hand.

Begeleiding en training vrijwilligers

Wij willen wijkbewoners vaardigheden bijbrengen, zodat zij als vrijwilligers kunnen bijdragen aan het onderhouden van het platform. Hiermee wordt bijgedragen aan hun zelfredzaamheid en administratieve vaardigheden, doordat de vrijwilligers meedraaien in de organisatie en een vergoeding krijgen voor hun werk.

Wilt u meer informatie? Of lijkt het u interessant om aan te sluiten als samenwerkingspartner, peer-to-peer coach of vrijwilliger? Neemt u dan contact op met Berdien Muller via b.muller@meandsociety.com. Meer informatie vindt u ook op Samenvooruitopzuid.nl.