Kiezpijn

‘Kiezpijn’ is een interactieve theatervoorstelling om huwelijksdwang, weerbaarheid en keuzevrijheid binnen relaties onder de jongeren aan te kaarten. Deze vorm van maatschappelijk toneel is de ultieme manier om met de jongeren het gesprek aan te gaan over taboe onderwerpen. Na ruim 30 succesvolle voorstellingen in 2016 kreeg stichting ‘me & society’ de opdracht van de Gemeente Rotterdam om in 2017 nog eens 50 voorstellingen op de Rotterdamse (V)MBO scholen op te voeren.

Inhoud voorstelling

De voorstelling bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een toneelspel en het gesprek nadien. Er zullen 2 waargebeurde verhalen verteld worden over huwelijksdwang, discriminatie en omgaan met de keuzebeperkingen van het individu. Tijdens het voordragen van de verhalen worden de leerlingen aangesproken en uitgedaagd op hun vooroordelen en traditionele opvattingen. Thema’s als homoseksualiteit, abortus, racisme en eerwraak passeren de revue.
Nadien worden de leerlingen middels een dialoog betrokken en bevraagd over de thema’s en worden ze uitgedaagd zich te verplaatsen in dergelijke situaties.

Praktische informatie

Duur: 1 a 2 lesblokken, totaal 75 a 90 minuten
Publiek: Maximaal 30 leerlingen, maximaal 1 klas
Locatie: Eigen leslokaal of theaterzaal van uw school
Kosten: Voor de Rotterdamse scholen zijn er geen kosten aan gebonden

Foto’s: Myrthel van der Ploeg

Om de voorstelling naar uw school te halen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lieke de Haan (projectleider) via info@meandsociety.com.