Skip to main content

Voor u als werkgever is het fijn als uw medewerkers elkaar begrijpen, goed samenwerken en instructies correct uitvoeren. Miscommunicatie, het niet begrijpen van werk- of veiligheidsinstructies en het niet om hulp kunnen of durven vragen, kunnen leiden tot vervelende en zelfs gevaarlijke situaties. Een goede beheersing van het Nederlands op de werkvloer heeft een positief effect op de kwaliteit, productiviteit, inzetbaarheid, veiligheid en het wederzijds begrip. Wij helpen u graag met het vergroten van de taalvaardigheid binnen uw organisatie.

Nederlands is voor buitenlanders vaak een lastige taal. Er zijn veel regels en nog meer uitzonderingen op die regels. Na onze basiscursus Nederlands A1/A2 beheersen uw medewerkers het Nederlands stukken beter. Niet alleen hun taalvaardigheid groeit, maar ook hun zelfvertrouwen om het Nederlands te gebruiken op de werkvloer, bij het voeren van telefoongesprekken, het schrijven van brieven en e-mails en bij het lezen van teksten en instructies. Een goede taalbeheersing is voor iedereen belangrijk, ook voor medewerkers die lichamelijk werk verrichten. Als zij uw voorlichtingsmaterialen over bijvoorbeeld de juiste werkhouding beter begrijpen, wordt onnodig uitval voorkomen.

Onze cursus is zowel incompany, klassikaal of online te volgen.

Gezonde(re) werknemers betekent minder uitval

Taal gaat hand in hand met zelfredzaamheid. Als mensen moeite hebben met lezen, schrijven en/of re­kenen, heeft dit vaak directe gevolgen voor veel facetten in hun leven. Denk bijvoorbeeld aan hun gezondheid. Deze is in veel gevallen slechter, er wordt meer gebruik gemaakt van zorg, er is minder kennis over gezondheid en meer moeite met the­rapietrouw en zelfzorg.

Onze taalcursus is gericht op het verbeteren van diverse vaardigheden, waaronder gezondheidsvaardigheden, zodat cursisten beter wegwijs worden in het gezondheidssysteem, zich gezonder voelen en zich vooral ook bewust worden van de gezondheidsrisico’s die samenhangen met onvoldoende taalbeheersing. Dit leidt tot minder gebruik van de zorg, lagere zorgkosten en minder uitval op het werk door ziekte.

Onze cursus verhoogt hiernaast ook digitale en rekenvaardigheden van cursisten. Want het bijhouden van je financiën kan best lastig zijn als je de taal niet goed beheerst en als je niet op de hoogte bent van alle (belasting technische) regels in Nederland. Wie is er niet in aanraking gekomen met een teveel aan ontvangen toeslagen? Beheers je de taal niet (voldoende)? Dan is het allemaal nog lastiger, vooral als er ook nog eens schulden bij komen kijken. Dit geeft veel stress met weer allerlei (mentale) gezondheidsproblemen als gevolg. Wij bieden cursisten praktische handvatten om hier goed mee om te gaan.

Deelnemer Kate: “Ik wist al veel over gezondheid, maar ik wist het niet in de Nederlandse taal. Deze cursus was echt goed voor mij, omdat ik nu veel woorden over de verschillende ziekten en problemen heb geleerd.”

Deelnemer Andrea: “Ik heb genoten van de Nederlandse les. De lerares is erg goed. Ze heeft veel geduld gehad en ze heeft altijd extra tijd gegeven om de les uit te leggen. Bedankt voor de mogelijkheid om deze lessen te volgen.”

Deelnemer Mia: “Ik geef de cursus een 10! De inhoud was goed. Ook het programma is goed om in te werken. Ik kan makkelijk zelf huiswerk maken.”

Deelnemer KongJuan: “Ik vond de cursus erg leuk, leerzaam en informatief. Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd. Ik wil graag nog een keer meedoen op A2. Feza is een goede docent!”

Flexibele Nederlandse taallessen

Wij kunnen bij u op locatie komen in en omstreeks Rotterdam en/of cursisten kunnen naar onze locatie in het centrum van Rotterdam komen. Voor online taalgroepen speelt locatie uiteraard geen rol. Onze taallessen zijn:

• Incompany, klassikaal of online te volgen.
• Flexibel in te plannen.
• Goed te combineren met een baan.
• Inclusief persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Ervaren en professionele docenten

Wij hechten grote waarde aan de kwaliteit van ons taalonderwijs en werken alleen met gecertificeerde professionals. Wij beschikken over topdocenten met ruime ervaring binnen het vakgebied. U kunt rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag. Onze taalcursus Nederlands leert uw medewerkers alles over spelling, grammatica, stijl, spreekvaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid.

Inhoud van de Nederlandse taalcursus

Er is geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te volgen. Wel moet de kennis van de Nederlandse taal goed genoeg moet zijn om in het Nederlands een opleiding te kunnen volgen.

De cursus bestaat uit 5 modules:

  • Normen en waarden, gewoontes en tradities van Nederland
  • Gezondheid(szorg in Nederland)
  • Ouderbetrokkenheid
  • Werk
  • Geld & Administratie

Lessen zijn als volgt opgebouwd:

  • Theorie: Vergroten van algemene kennis en bewustwording over de diverse thema’s.
  • Lees- & schrijfvaardigheid: Lezen en schrijven van uiteenlopende soorten teksten.
  • Spreken & Luisteren: Leren van het voeren van gesprekken in het Nederlands.
  • Grammatica & Spelling: Schrijven van veel voorkomende Nederlandse woorden, spelling van (werk)woorden, zinsopbouw en ontleden van woorden en zinnen.

Digitale leeromgeving

Wij maken gebruik van onze eigen digitale leeromgeving. Cursisten krijgen na aanmelding een eigen licentie waarmee zij kunnen inloggen in hun persoonlijke omgeving. Hier staan alle modules en opdrachten klaar die zij met de groep en onder begeleiding van de docent kunnen maken. Het voordeel van deze persoonlijke omgeving is dat onze docenten zo de individuele voortgang kunnen monitoren en waar nodig kunnen bijsturen. Deze online omgeving is zowel in te zetten tijdens online taallessen als tijdens fysieke klassikale lessen en is zowel bereikbaar via een URL als via onze eigen app.

Uiteraard zijn er cursisten die niet digitaal vaardig zijn en uiteraard kan er ook vanuit u de voorkeur zijn voor fysieke lesmaterialen. In dit geval is er de mogelijkheid ons werkboek te gebruiken.

Studieduur

Onze 10-weekse cursus is opgedeeld in 20 lessen. Cursisten krijgen 2 keer per week 2 uur les. Hiernaast krijgen zij gemiddeld 2 uur huiswerk per week. Hiermee is de studiebelasting ongeveer 6 uur per week. Onze taalcursus is hiermee prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden.

Certificaat

Cursisten ontvangen na afronding van de taalcursus een certificaat van deelname wanneer alle modules voldoende zijn afgerond en hun deelname in de lessen voldoende was. Indien gewenst ontvangt u tevens een voortgangsrapportage.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk zijn van diverse factoren, zoals het aantal cursisten, het aantal licenties, eventuele huur van een locatie en werkboeken. Hierom geven wij u graag een offerte op maat.