Skip to main content

Wil je graag de Nederlandse taal leren spreken? Geef je dan op voor één van onze gratis Nederlandse taalcursussen. Wij verzorgen Nederlandse taalcursussen op A1 en op A2 niveau. Momenteel zijn de taalcursussen volledig online.

Wat ga je doen in de Nederlandse taalcursus?

Onze Nederlandse taalcursus in het kort:

  • Je leert de Nederlandse taal spreken, lezen en begrijpen op A1 of A2 niveau.
  • Je krijgt lessen van een professionele taaldocent.
  • Je krijgt elke week extra 1-op-1 lessen van een taalvrijwilliger.
  • Je legt nieuwe contacten.

Ook leer je meer over:

  • Gezondheid en het Nederlandse zorgsysteem.
  • Hoe je je kinderen kan helpen op school. Bijvoorbeeld met huiswerk en 10-minuten gesprekken.
  • Het schrijven van sollicitatiebrieven en CV’s. Je leert ook netwerken en een baan zoeken.
  • Digitale vaardigheden. Bijvoorbeeld hoe online betalen werkt.

Wil je je opgeven?

Er starten regelmatig nieuwe Nederlandse taallessen. Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar Berdien Muller via b.muller@meandsociety.com. Vermeld hierbij jouw naam, e-mailadres en op welk taalniveau (A1 of A2) je wilt meedoen.

Let op! Als je wilt meedoen, mag je NIET inburgeringsplichtig zijn. Ook moet je in Rotterdam wonen.

Deelnemer Dayana: “Soms waren de lessen een beetje moeilijk. Ik vond dit erg leerzaam. Ik hield van de audio (dialogen) en de uitleg van de video over het oplossen van schulden. Ik vond de grammatica ook leuk. Ik vond het ook leuk om de vragen te beantwoorden over wat ik heb geleerd. Over het algemeen lijkt het mij een mooi online leersysteem. Mijn cijfer voor de lessen: 10!”

Deelnemer Kate: “Ik wist al veel over gezondheid, maar ik wist het niet in de Nederlandse taal. Deze cursus was echt goed voor mij, omdat ik nu veel woorden over de verschillende ziekten en problemen heb geleerd.”

Deelnemer Nurshin: “Mijn vrijwilliger heeft me goed op weg geholpen met dingen vinden in Nederland. Het is lastig om sommige dingen te regelen als je de taal niet goed spreekt, maar zij heeft mij goede tips gegeven en we hebben veel geoefend met het voeren van telefoongesprekken.”