Never Mind

Never Mind is een interactieve theatervoorstelling die taboes rondom mentale gezondheid bespreekbaar maakt. De voorstelling is een goede manier om met de jongeren in gesprek te gaan over mentaal welzijn, weerbaarheid en sociale ongelijkheid en daarnaast kennis te delen over deze onderwerpen en jongeren bewust te maken van waar ze terecht kunnen.

Inhoud voorstelling

Het (les)programma bestaat uit twee onderdelen, de voorstelling Never Mind en de nabespreking met de jongeren. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde ervaringen van de acteurs en andere jongeren die wij gesproken hebben en hierdoor zeer herkenbaar voor de jongeren. Het is de ideale manier om het gesprek te openen. Aansluitend wordt er met de jongeren een dialoog gevoerd over de voorstelling en de herkenbaarheid voor de jongeren.

De voorstelling en dialoog vindt plaats in het eigen klaslokaal, met jongeren van 1 klas (maximaal 25 studenten) en duurt 60 – 75 minuten.

Never Mind is in samenwerking met YoungXperts (onderdeel Erasmus Sync Lab) tot stand gekomen. Wetenschappelijke kennis die zij hebben opgedaan in hun onderzoeken is verwerkt in de voorstelling en de dialoog. Daarnaast doen YoungXperts tijdens de voorstellingen onderzoek naar het inzetten van de voorstelling Never Mind om het thema mentaal welzijn bespreekbaar te maken bij jongeren. Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig en anoniem.

Never Mind is een project van Stichting Me & Society. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elsbeth Hamberg via 06-47522562 of mail naar e.hamberg@meandsociety.com.