Vrouwen vooruit met Taal

Gezondheid en taal zijn twee van de grootste rijkdommen in een samenleving. Ze zijn sterk aan elkaar gerelateerd. ‘Als je de bijsluiter van een medicijn niet kunt lezen, dan kan het goed misgaan’.

In opdracht van de gemeente Rotterdam brengt de stichting ‘me & society’ dertig Rotterdamse vrouwen met zorgtaken bij elkaar. Vijftien vrouwen die de Nederlandse taal goed beheersen worden als taalvrijwilliger gekoppeld aan vijftien vrouwen die de Nederlandse taal niet (voldoende) beheersen. De bedoeling is dat deze vrouwen beter de weg leren vinden in de gezondheidszorg en ook leren om tijd voor zichzelf in te bouwen, aangezien hun zorgtaken al zwaar genoeg zijn. Na een aantal trainingen worden de taalvrijwilligers één op één gekoppeld aan de deelnemende vrouwen. Gedurende 12 weken trekken de koppels met elkaar op voor de taalactiviteiten en om samen leuke dingen te doen. Aan het einde van deze 12 weken hebben de deelnemers beter Nederlands geleerd en zijn de taalvrijwilligers een ervaring rijker.

Ben je geïnteresseerd om als taalvrijwilliger of deelnemer mee te doen met het project of heb je vragen en wens je meer informatie? Neem dan contact op met Karin Gerretsen via 06 295 765 23 of met Berdien Muller via 06 519 958 07. Mailen kan via info@meandsociety.com.