Van Offside Naar Inside

‘Van Offside Naar Inside’ is een project waarbij meiden van 6 tot 13 jaar en hun vaders een voetbaltraject volgen. De bedoeling is om meisjesvoetbal te stimuleren en een gelijkwaardige positie van mannen en vrouwen te bevorderen.

In de Rotterdamse gebieden West, Noord en Blijdorp gaan vaders met hun dochters wekelijks voetbalclinics houden, ze gaan trainen in het in de buurt gelegen Cruyff Courts en bij een amateurvereniging. Trainers van voetbalverenigingen Rotterdam United en RVV Blijdorp verzorgen deze trainingen.

De vaders en dochters zullen een voetbalseizoen lang wekelijks bij elkaar komen. De vaders raken meer en meer betrokken, omdat zij hun dochters gaan ondersteunen, erbij staan en ook zelf trainingen volgen als coach, trainer, scheidsrechter e.d. bij de voetbalverenigingen. Al met al trekken zij meer met elkaar op en dat komt de vader-dochter relatie ten goede.

Door vaders aan te moedigen hun dochters te begeleiden bij het voetballen, slaan Stichting ‘Me & Society’ en Dona Daria vele vliegen in één klap.

– De dochters maken kennis met meisjesvoetbal.

– De dochters bewegen meer, nemen een gezonde levensstijl aan en zullen minder gevoelig zijn voor bijvoorbeeld obesitas.

– De vaders raken meer betrokken bij de opvoeding van hun dochters.

– De vaders en dochters leren op termijn het verenigingsleven kennen.

– De vaders krijgen tevens gerichte trainingen in voetbaltechnische en communicatievaardigheden.

– De moeders ondervinden voordeel van een veranderende omgang tussen vader en dochter.

– Er ontstaat een dieper inzicht in wensen en behoeften van vaders als het gaat om ouderbetrokkenheid.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Samantha Dongor, s.dongor@meandsociety.com.